tips om de waarde van je huis te verhogen

Een huis kopen om er je hele leven in te blijven wonen, dat is wat je opa en oma deden. De laatste jaren zijn instapwoningen echter aan de winnende hand: ideaal om als jong koppel de eerste jaren te cocoonen, zo’n sympathiek appartement of een te renoveren huis. Meer uit je huis halen is goed te doen als je rekening houdt met een paar slimme ingrepen. We zetten een paar ideeën voor jou op een rij.

  1. Schilderen

Het klinkt misschien te simpel om waar te zijn, maar om de waarde (en de look) van je huis op te krikken, kan een verse lik verf op de muren wonderen doen. Je hoeft je uiteraard niet te beperken tot de binnenmuren.

Alles valt of staat bij de eerste indruk. Geen verkeerd idee dus om de gevels ook een opknapbeurt te geven. Laat je gevel reinigen door een professionele firma of schilder de hele boel van top tot teen in een frisse kleur.

2. ‘nieuwe’ keuken

Die ouderwetse keuken uit de jaren ’80 met eikenhouten deurtjes die weggemoffeld werd tussen vier donkere muren? Toen de droom van elke huisvrouw/huisman, vandaag de dag laten we zeggen: net iets minder. Kijk eens na of die ene muur die de verbinding vormt met je woonkamer geen draagmuur is. zo nee: gooi die muur eruit en de je hebt weer een zee van ruimte.

Een volledig nieuwe keuken is natuurlijk geen koopje. Weinig budget? Geen probleem: ook hier kun je weer op de kwast rekenen om alles er weer lekker fris uit te laten zien. Wow-effect verzekerd en geen man overboord wat betreft de kosten.

3. De tuin

De staat en de mate waarin de tuin is afgewerkt en gedecoreerd heeft zeker een groot effect op de waarde van de woning als geheel. Zeker wanneer het een voortuin betreft. Zo zal een nieuwe geplante haag en gesnoeide bomen, meer indruk maken dan een tuin waarbij het gras al jaren niet meer is onderhouden.
Zorg dus dat de tuin er netjes en verzorgd uitziet, heeft u geen groene vingers? Zorg dan dat de plaats opgeruimd is en de groene aanslag verwijderd is.

4. De afwerking van de woning

Kijk eens door de ogen van een koper, wat zou u zelf zien wanneer u binnenstapt? of vraag een kennis om mee te kijken.
Iedereen kent het gezegde “een eigen huis is nooit af” en dan bedoel ik dat ene latje dat nog steeds geschilderd moet worden.. die keukenplint die steeds maar omvalt, kortom de kleine dingen die u zelf niet meer ziet/erg vind. Iemand die interesse heeft voor uw woning ziet dit wel en ervaart dit als niet prettig.

5. Zorg voor een welkom gevoel

Zorg dat de woning netjes gepoetst is voor de bezichtigingen beginnen (en voor de fotograaf komt), zodat er een extra fijn gevoel plaats vind bij de eerste indruk.
De meeste mensen kopen namelijk een huis op hun gevoel en dat kan wel eens lastig zijn omdat smaken erg kunnen verschillen, mensen moeten dus door uw smaak heen moeten kijken.
Wanneer het huis schoon is en prettig ruikt gaat dit makkelijker en worden ze sneller enthousiast.

Deel dit op je favoriete sociale media

Published On: 26 januari, 2021 / Categories: Nieuws /

Inschrijven om het laatste nieuws te ontvangen

Max. 4x per jaar en uitschrijven is natuurlijk op elk moment mogelijk.

Bedankt voor uw bericht. Het is verstuurd.
Er was een fout bij het verzenden van uw bericht. Probeer het later nog eens.

Klik hier om ons Privacybeleid te bekijken.